Al meer dan duizend vrijwilligers voor Brussels Helps

Brussels Helps Brussels Helps

De hond uitlaten, naar de apotheek of naar het postkantoor. Al 1.096 unieke vrijwilligers registreerden zich via het onlineplatform Brussels Helps om er een andere Brusselaar mee te helpen tijdens de coronacrisis.

Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, die het platform coördineert. Via Brussels Helps kunnen hulpbehoevende Brusselaars laten weten waar zij nood aan hebben en kunnen vrijwilligers zich dan weer registreren om die hulp te bieden.

Tot en met maandag kwamen er 13 hulpvragen binnen, vooral met de vraag om boodschappen te doen (8 personen) of gevideobeld te worden (3 personen). Aan de andere zijde staan er al 1.096 unieke vrijwilligers klaar om die vragen in te lossen.

Boodschappen

Vooral de hond uitlaten blijkt populair: 434 Brusselaars stelden zich daarvoor kandidaat. Verder willen ze ook naar apotheek gaan (369 kandidaten), boodschappen doen (357) en naar het postkantoor (250).

Een grote groep wil ook brieven schrijven (181) of een tekening maken (135) voor wie daar nood aan heeft. 141 kandidaten staan klaar voor een telefonisch gesprek, nog eens 104 willen videobellen. Tot slot hebben 60 Brusselaars zich opgegeven om mondmaskers te maken.

De inschrijvingen via het platform zijn geopend sinds afgelopen woensdag. Toen registreerden meteen 433 vrijwilligers zich. De inschrijvingen lopen sindsdien dag na dag op. Maandag kwamen er nog 57 nieuwe bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?