| Het buurtcomité vermeldt in het bericht op de Facebookpagina duidelijk dat het niet de bedoeling is om het beroep te stigmatiseren.

Alhambrawijk vraagt solidariteit van straatprostituees

GR
© BRUZZ
17/03/2020

Buurtcomité Alhambra vraagt op haar Facebookpagina aan sekswerkers die in de wijk actief op zoek gaan naar klanten om ‘voor een keer solidair te zijn met de stad waarin ze leven en hun activiteiten stop te zetten’. Het roept het stadsbestuur ook op om snel maatregelen te treffen die een einde maken aan deze situatie.

In het geposte bericht, naar eigen zeggen aangevuld met recente foto’s, staat vermeld dat het buurtcomité het beroep niet wil stigmatiseren of verbieden in de wijk. In de boodschap wordt de sekswerkers wel gevraagd om zich te schikken naar de nationale aanbevelingen die gelden in de strijd tegen de opmars van het coronavirus.

‘Dit kan niet meer’

“Terwijl de politie onlangs het wassalon in de Lakensestraat heeft gesloten, de publieke wassalons werden stopgezet en iedereen het pand moest verlaten, ronselden de prostituees iets verder in de wijk rustig verder alsof er niets aan de hand was. Dat kan niet meer”, klinkt het vastberaden.

"Zelfs de prostitutieverenigingen in de Noordwijk hebben begrip voor de drastische maatregelen die hen worden opgelegd. Waarom zou het in de Alhambrawijk dan anders moeten zijn?”

Comité Alhambra

“Wij vragen de straatprostituees om voor één keer solidair te zijn met de wijk waarin ze werken, en de stad waarin ze leven. Het is niet meer dan logisch dat zij, net zoals iedereen hun activiteiten stopzetten voor de tijd dat het nodig is. Zelfs de prostitutieverenigingen in de Noordwijk hebben begrip voor de drastische maatregelen hen werden opgelegd. Waarom zou het in de Alhambrawijk dan anders moeten zijn?”, stellen de leden een retorische vraag.

De vereniging richt zijn pijlen ook op de ‘afwerkhotels’ aan de Lakensestraat. “Zij betalen een prostitutietaks. Zijn het dan niet gewoon bordelen zoals in de Noordwijk die wel al op bevel zijn moeten sluiten?” Aan het stadsbestuur wordt gevraagd om snel maatregelen te treffen en ervoor te zorgen dat de straatprostituees niet langer de uitzondering zijn die de regel bevestigen. Het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS) is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , Comité Alhambra , straatprostitutie , burgemeester Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni