Ambulanciers aangevallen in Schaarbeek

De Brusselse brandweer De Brusselse brandweer
© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Brusselse brandweer.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Brusselse brandweer.

Hulpverleners van de brandweer van Brussel (DBDMH) zijn zaterdagochtend fysiek aangevallen en bedreigd met de dood bij een interventie in Schaarbeek. Ze waren opgeroepen door een man, die hen ter plaatse aanviel en bedreigde. De dienst gaat klacht indienen met burgerlijke partijstelling.

De dertiger belde zaterdag iets voor 11 uur naar de hulpdiensten omdat hij medische hulp nodig had. "Maar toen onze ploegen ter plaatse kwamen, werden ze geconfronteerd met een individu dat helemaal niet wilde meewerken," zegt woordvoerder Walter Derieuw. "De ambulanciers beslisten daarop om bijstand te vragen van een MUG. Die ploeg probeerde de man een spuitje toe te dienen, maar hij verzette zich. Alle apparatuur van de MUG werd op de grond gegooid."

De man ging volgens Derieuw wild tekeer, hij krabde een ambulancier tot bloedens toe, scheurde zijn t-shirt en stak zijn vinger in het oog van een collega, die een hoornvliesletsel opliep en naar het ziekenhuis moest voor verzorging. De man uitte ook doodsbedreigingen. De politie kwam uiteindelijk tussenbeide om de agressieveling te bedaren.

DBDMH en de gewonde ambulancier gaat klacht indienen bij het parket van Brussel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?