Ambulanciers redden drenkeling uit kanaal in Anderlecht

Een interventie met een ziekenwagen Een interventie met een ziekenwagen
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Een interventie met een ziekenwagen.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Een interventie met een ziekenwagen.

Twee ambulanciers van de Brusselse brandweer hebben maandagvoormiddag een drenkeling uit het kanaal Brussel-Charleroi gered. De ambulanciers zagen dat de man in hoge nood verkeerde en wachtten niet op hun collega-duikers, maar sprongen zelf in het water om de man te redden. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Het incident deed zich maandagvoormiddag rond 11.30 uur voor ter hoogte van de Vaartdijk in Anderlecht. De Brusselse brandweer was er opgeroepen voor een man die in het water was terechtgekomen. Een ziekenwagen van de brandweer was als eerste ter plaatse en de ambulanciers zagen dat de drenkeling in hoge nood verkeerde.

"Zonder op de duikers te wachten zijn ze dan, met hun kledij aan, in het water gesprongen", zegt de brandweerwoordvoerder. "Ze hebben de man naar de kant kunnen helpen en hebben hem met de hulp van een voorbijganger op het droge kunnen trekken."

Intussen waren ook de duikers, een commandowagen en een autopomp van de brandweer ter plaatse gekomen. De drenkeling, die al onderkoeld was, werd door een andere ziekenwagen en onder begeleiding van een MUG-team naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De man verkeerde niet in levensgevaar.

"De ambulanciers die in het water waren gesprongen, hebben zich ook kunnen verwarmen en zijn dan teruggekeerd naar hun post waar ze gedoucht hebben, andere kleren hebben aangetrokken en hun wacht hebben verdergezet", aldus nog de brandweerwoordvoerder.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?