© Brandweer Brussel | De brandweerlui hadden heel wat werk met de opruim van het terras waar de brand ontstond.

Appartement onbewoonbaar na terrasbrand in Oudergem

© BRUZZ
02/08/2022

De Brusselse brandweer moest deze ochtend uitrukken voor een terrasbrand in een appartement op de Vorstlaan in Oudergem. Niemand raakte gewond, maar het appartement is onbewoonbaar.

“Omstreeks 7.20 uur kregen we een oproep voor een brand in een appartementsgebouw op de Vorstlaan in Oudergem,” meldt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

“De brand ontstond op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw met twee verdiepingen en een handelszaak op het gelijkvloers,” gaat Derieuw verder. “Daar stelden we vast dat een plat dak was omgebouwd tot terras.”

Appartement onbewoonbaar, maar geen gewonden

Niemand geraakte gewond en de brandweer kon vermijden dat de brand oversloeg naar de aanpalende woningen. “Het appartement op de tweede verdieping is onbewoonbaar. Op de eerste verdieping is lichte waterschade door de bluswerken, maar dat appartement blijft wel bewoonbaar” aldus nog Derieuw. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Er waren twee autopompen en evenveel autoladders nodig voor het blussen van de brand en de daaropvolgende opruimingswerken, die lang duurden. “We moesten het dak van het appartementsgebouw afdekken met een zeil om bijkomende schade door eventuele regenval te vermijden,” verklaart Derieuw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie