Arbeider overleden op werf aan Rogierplein

© Jan Slangen Flickr
| De man viel van een hoge verdieping van het voormalige Sheraton-hotel op het Rogierplein.

Een arbeider is maandag rond 15 uur om het leven gekomen na een val van verschillende verdiepingen op een bouwwerf in Sint-Joost-ten-Node. Het gaat om de renovatie van het vroegere Sheraton Hotel aan het Rogierplein.

Daarover berichten verschillende Franstalige media en het nieuws wordt bevestigd aan BRUZZ door de woordvoerder van de politiezone Brussel Noord. De man viel rond 15 uur op maandag van een verdieping tussen de 25ste en 31ste etage en kwam terecht op een platform op de derde verdieping.

De hulpdiensten konden ter plaatse enkel nog het overlijden van de man vaststellen, zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Van welke etage de man precies viel en hoe het incident kon gebeuren, moet nog worden onderzocht. Volgens de eerste bevindingen gaat het om een arbeidsongeval. Het arbeidsauditoraat – dat belast werd met het onderzoek – ging al ter plaatse.

Nog geen week geleden overleed een 31-jarige arbeider aan de gevolgen van een zware val op de bouwplaats van de Brunfauttoren, niet ver van de Ninoofsepoort in Molenbeek. Ook daar werd vastgesteld dat het om een spijtig arbeidsongeval gaat.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?