De Brusselse brandweer

| De Brusselse brandweer.

Bewoner van brandend appartement in Sint-Lambrechts-Woluwe gered door rookmelder

© Belga
09/06/2023

In de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe heeft afgelopen nacht een brand gewoed in een flatgebouw. Een bewoner werd overgebracht naar het ziekenhuis. "Die persoon lag nog te slapen toen we zijn flat binnendrongen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De rookmelders in het gebouw hebben gelukkig hun werk gedaan, anders had dit fataal kunnen aflopen."

Het brandalarm in het appartementsgebouw in Guldendelle ging omstreeks 02.50 uur af, en toen de brandweer ter plaatse kwam, hadden verschillende bewoners zich al in veiligheid gebracht. "Onze mensen zagen vlammen achter een raam op de vijfde verdieping en zijn meteen naar die flat getrokken", zegt de brandweerwoordvoerder. "We hebben de deur van de flat geforceerd en bij het doorzoeken van de flat, hebben we de bewoners slapend aangetroffen. Die persoon is meteen geëvacueerd en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht."

De brand was snel geblust, maar het getroffen appartement is ernstig beschadigd en onbewoonbaar. "In het appartement op de vierde verdieping is er waterinsijpeling door het bluswater, dus daar is de elektriciteit afgesloten, maar het is wel nog bewoonbaar", gaat de woordvoerder verder. "De deur van het appartement waar de brand woedde, is gesloten gebleven, zodat er nauwelijks rookverspreiding is geweest in het gebouw. Het gebouw was gelukkig uitgerust met rookmelders, die naar behoren hebben gewerkt. Waren die er niet geweest, dan had dit fataal kunnen aflopen." De oorzaak van de brand was accidenteel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni