Bluswerken op dak van Mirano duren ruim 14 uur

De brandweer van Brussel heeft woensdag nog tot in de vroege uurtjes staan blussen op het dak van dansclub Mirano in Sint-Joost-ten-Node. Daar was dinsdag rond 14.30 uur een vals plafond in vlammen gevlogen. Pas om 04.50 uur woensdagochtend, ruim 14 uur na de eerste oproep, verlieten de laatste brandweermannen de Leuvensesteenweg.

Het vuur ontstond dinsdagnamiddag bij dakwerken, in de isolatielaag onder het 400 vierkante meter grote dak. De brandweer stuurde vier bluswagens en twee ladderwagens ter plaatse en bluste de brand langs de buitenzijde met behulp van een klimteam. Dat was voor de brandweerlui een pak veiliger. Om de smeulende isolatielaag helemaal te doven, werden thermische camera's gebruikt.

De schade is aanzienlijk, zegt brandweerwoerdvoerder Walter Derieuw. Nachtclub Mirano, die vijf maanden geleden nog maar opnieuw de deuren opende, zal minstens een aantal dagen moeten sluiten voor herstellingswerken. Wellicht liggen de dakwerken aan de oorsprong van de brand, al moet dat nog bevestigd worden. "Maar het incident was 100 procent zeker accidenteel", aldus Derieuw.

Geen gewonden

De discotheek ligt aan een deel van de Leuvensesteenweg dat overdag niet toegankelijk is voor het autoverkeer, maar ook 's avonds bleef de straat dicht gedurende de volledige operatie. Twee gebouwen die aan discotheek Mirano palen, werden uit voorzorg wel geƫvacueerd. Niemand raakte gewond.

De buurtbewoners die thuis waren op het moment dat de brand uitbrak, werden niet uit hun woning gehaald. Zij die na hun werkdag naar huis wilden terugkeren, moesten even wachten in sporthal Guy Cudell. Uiteindelijk konden zij omstreeks 19.45 uur onder politiebegeleiding hun woningen in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?