Brandweer redt 8 mensen uit brand: 7 gewonden naar het ziekenhuis

© Chris Verhaeghe
23/03/2021
Updated: 23/03/2021 12.24u

In de Onderrichtsstraat in Brussel heeft de brandweer acht personen gered uit een brandend gebouw. Het gaat om zes lichtgewonden en twee zwaargewonden. De brand zelf is intussen onder controle. De oorzaak is nog niet gekend, maar er is sprake van een explosie.

Het medisch interventieplan werd aanvankelijk afgekondigd en de gewonden kregen de eerste zorgen toegediend in een medische post, waarna ze werden overgebracht naar het ziekenhuis.

"Er zijn zeven gewonden overgebracht naar het ziekenhuis," verduidelijkt Walter Derieuw van de Brussels brandweer. "Zowel de tweede als derde verdieping van het gebouw is onbewoonbaar. De interventie is afgelopen, maar er blijft momenteel wel een autopomp ter plaatse."

"Ik ben erg onder de indruk van de grote efficiëntie waarmee de hulpdiensten te werk gingen," zegt Ken Van Cutsem, die de interventie vanop zijn balkon kon meevolgen. "Ze werkten goed samen om mens en huisdier, zonder onderscheid, samen te redden. Mooi om te zien."

In totaal werden drie autopompen ingezet, met twee luchtladders. "Ook drie MUG-teams en vijf ziekenwagens werden opgeroepen."

Het medisch interventieplan werd afgeblazen toen de brand onder controle was. Wat de oorzaak van de brand zou kunnen zijn moet nog nader bepaald worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie