Brandweer redt drenkeling uit Vijvers van Elsene

De vijvers van Elsene, aan het Heilig Kruisplein en het Flageyplein De vijvers van Elsene, aan het Heilig Kruisplein en het Flageyplein
© Belgaimage
| De vijvers van Elsene, aan het Heilig Kruisplein en het Flageyplein.
© Belgaimage
| De vijvers van Elsene, aan het Heilig Kruisplein en het Flageyplein.

Dinsdagnacht, omstreeks 00.15 uur, werd de Brusselse brandweer opgeroepen voor een drenkeling in een van de Vijvers van Elsene aan de Gulden-Sporenlaan. Onmiddellijk werden de nodige medische teams en brandweermensen, waaronder het duikersteam, uitgestuurd.

"Volgens de oproepster was de ongelukkige niet meer te bespeuren aan de oppervlakte," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Gelukkig is de oproepster ter plaatse gebleven, waarvoor onze oprechte dank, om ons de plaats aan te duiden waar de betrokkene zich ongeveer bevond. Na een zoektocht van ongeveer vijf minuten werd de drenkeling, bewusteloos en in hartstilstand, op het droge gebracht en toevertrouwd aan het aanwezige MUG-team van het ziekenhuis Sint-Elisabeth en het paramedisch interventieteam van het IMC XL."

De man in kwestie werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bevindt zich op de reanimatie-afdeling van het ziekenhuis en zijn leven is nog steeds in gevaar.

De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene had een veiligheidsperimeter ingesteld om het werk van de hulpdiensten te vergemakkelijken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?