| De brandweer van Brussel werd opgetrommeld voor een niet-alledaagse actie.

Brandweer rukt naar kanaal uit voor niet-alledaagse klus

© BRUZZ
08/02/2021

De Brusselse brandweer werd gisterennacht opgeroepen voor een niet-alledaagse opdracht. Een defecte kanaalsluis in Molenbeek zorgde ervoor dat het waterniveau, en dus ook het scheepvaartverkeer, in het gedrang kwam.

Iets na elf uur ’s avonds zondagavond werd aan een sluis in Molenbeek een technisch defect opgemerkt. "Eén van de schotbalken ging niet meer dicht waardoor de regulatie van het niveau van het kanaal in het gedrang kwam met als gevolg te weinig diepgang voor de scheepvaart," zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. "Aan de sluizen 10 (Anderlecht) en 11 (Molenbeek) staan permanent vier noodschuiven (elk 1,2 ton) opgesteld die door middel van een kraan op hun plaats moesten gehesen worden om zo de waterstroom te stoppen."

"Gezien de weersomstandigheden was dit een redelijk delicaat en niet ongevaarlijk werk. Onze brandweerlui werden verzekerd door middel van koorden en onze duikersploeg was ter plaatse om tussen te komen bij een eventuele val in het kanaal." Een uurtje later was de klus geklaard en is iedereen veilig en wel naar de kazerne teruggekeerd. Hoe het komt dat de hydraulische sluisdeuren dienst weigerden, wordt nu nog verder onderzocht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni