Brussels gerecht zoekt man in ruitjeshemd die vrouwen betast

© Politie
| Brussels gerecht zoekt man in ruitjeshemd die vrouwen betast

Het Brusselse gerecht is op zoek naar een man die de voorbije twee jaar verschillende vrouwen en meisjes heeft betast op het openbaar vervoer. Zijn laatste slachtoffer was een minderjarig meisje dat hij op 24 november lastigviel op een bus van De Lijn naar Brussel maar sinds 2018 heeft de man al minstens 15 slachtoffers gemaakt.

Op 24 november 2020 stapte de man in Zellik op een bus van lijn 214 richting Brussel. Hij ging naast een minderjarig meisje zitten en wreef meermaals zijn been tegen haar dij. Daarna legde hij zijn jas op zijn knieën en schoof hij zijn hand, die door de jas verborgen werd, tussen de benen van het meisje. Het slachtoffer veranderde van plaats en de verdachte stapte af aan de halte Heilig Hart maar werd later door het slachtoffer opnieuw opgemerkt aan de halte Simonis.

De man was allesbehalve aan zijn proefstuk toe. Tussen 2018 en 2020 pleegde hij al zeker 15 gelijkaardige feiten waarbij hij telkens op dezelfde manier te werk ging. Hij zocht zijn slachtoffers op het openbaar vervoer, vaak in het Brussels Gewest of in de richting van Brussel, en zette zich naast of recht tegenover hen. Vervolgens gebruikte hij zijn jas om zijn hand te verbergen en die zo ongemerkt tussen de benen van de vrouwen te kunnen schuiven, om hun dijen en intieme delen te kunnen aanraken. Als hij geconfronteerd werd, bleef hij rustig, gebruikte een smoesje en zei dat hij niets gedaan had

De man is tussen de 40 en 45 jaar oud, klein van gestalte, ongeveer 1m60 en mager gebouwd. Hij heeft kort donker haar en is zowel op zijn voorhoofd als op zijn kruin kaal. Opvallend is ook zijn kledingkeuze, bij meerdere feiten droeg de man een ruitjeshemd. Hij spreekt Frans.

Wie meer informatie heeft over de feiten of de verdachte, kan de politie contacteren via het tipformulier op de website van de federale politie of via het telefoonnummer 0800/30.300. De politie vraagt ook aan andere slachtoffers om contact op te nemen. Discretie wordt verzekerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?