Brusselse avondklok verlengd tot 13 december

© PhotoNews

De Brusselse gewestregering zal de beslissing donderdagochtend nog formeel goedkeuren, maar de avondklok wordt tot 13 december verlengd. De algemene mondmaskerplicht en het verbod op alcoholgebruik in de openbare ruimte, gelden ook al zeker tot die datum.

Om de verspreiding van het coronavirus in Wallonië in te dijken besliste de Waalse regering een avondklok in te stellen van 22 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens, van zaterdag 24 oktober tot en met 19 november. De gouverneurs van de verschillende Waalse provincies hebben de avondklok nu verlengd tot 13 december.

De Brusselse regering besliste in de slipstream van de Waalse overheden om dezelfde avondklok op te leggen voor het hele Brusselse grondgebied. Ook daar werd al beslist om de maatregel te verlengen, maar dat gebeurt formeel donderdag pas.

Mondmaskerplicht blijft

De belangrijkste nationale maatregelen, zoals de sluiting van de niet-essentiële winkels, lopen ook tot 13 december. De Brusselse beslissing om de andere winkels verplicht te laten sluiten om 20 uur, is al eerder verlengd tot 13 december. Dat werd op 3 november in een ministerieel besluit bepaald. Daarin werd eveneens vastgelegd dat de algemene mondmaskerplicht en het verbod op alcoholgebruik in de openbare ruimte ook tot 13 december zullen gelden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?