Brusselse brandweer moet 17 keer tussenkomen door noodweer

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Brusselse brandweer

De brandweer van Brussel is deze zondagmiddag 17 keer tussengekomen voor wateroverlast in de stad. Het gaat vooral om ondergelopen straten, kelders en lekkende daken. In Etterbeek is ook een zekering gesprongen door de ingeslagen bliksem.

Dat zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Er zijn 9 straatkolken leeggemaakt, waaronder aan het Vierarmenkruispunt in Sint-Pieters-Woluwe. Op twee plaatsen in de stad zijn er voorwerpen verwijderd die een gevaar konden vormen voor de veiligheid. Het ging om een verkeerslicht op één plaats en enkele straatstenen elders.

"Bij particulieren zijn we twee keer tussengekomen voor waterinfiltraties in het dak en hebben we drie kelders geledigd", aldus nog Derieuw. Tenslotte is er in de Gérardstraat in Etterbeek nog een bliksem ingeslagen nabij een woning. "Die heeft gelukkig geen brand veroorzaakt, maar wel de zekering doen springen", zegt Derieuw.

E40

In de richting van Brussel is er ook veel wateroverlast op de E40 ter hoogte van Aalst. Drie rijstroken staan daar onder water. Door de file is er nu zeker 2 uur vertraging voor wie naar Brussel rijdt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?