Brusselse parken pas woensdag opnieuw open

© GOB-DML
| Het Dudenpark in rustiger tijden.

De sluiting van de parken en bossen die onder het beheer staan van Leefmilieu Brussel wordt met een dag verlengd. Door de hevige rukwinden die ook dinsdag nog voorspeld worden, zullen de groene ruimtes pas woensdagochtend opnieuw open gaan.

De parken, bossen en parkings die toegang geven tot het Zoniënwoud die Leefmilieu Brussel kan afsluiten, worden voor het publiek afgesloten tot woensdagochtend. In de parken die niet kunnen worden afgesloten, zal aan de ingangen een bericht worden uitgehangen en zullen de parkwachters de bevolking informeren. Leefmilieu Brussel raadt aan om alle gewestelijke groene ruimtes, en in het bijzonder de omgeving van bomen, te vermijden.

De parken zijn sinds zondag gesloten en zouden dat initieel zijn tot dinsdagochtend. Na inspectie, beveiliging en opruiming van gevallen takken en bomen opnieuw kunnen ze woensdagochtend opnieuw worden opengesteld.

De parken en kerkhoven van de Stad Brussel, waaronder het Ter Kamerenbos zijn nog tot dinsdagochtend gesloten. De politie beslist dinsdagochtend wanneer het die parken opnieuw openstelt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?