Het Diderot-instituut, een middelbare school in Brussel, is al enige tijd het doelwit van dreigementen. Dat meldt Sudpresse. Onbekenden zouden al herhaaldelijk gedreigd hebben om een aanslag te plegen zoals die in het Franse Conflans-Sainte-Honorine waarbij geschiedenisleraar Samuel Paty om het leven kwam. Volgens de Brusselse politie zijn er verschillende processen-verbaal opgesteld naar aanleiding van verschillende incidenten en krijgt de school extra bewaking.

Samuel Paty is de Franse leraar geschiedenis die op straat werd onthoofd nadat hij Mohammed-cartoons getoond had tijdens een les. Sinds 22 oktober zou een onbekende man herhaaldelijk naar het Diderot-instituut gebeld hebben met het dreigement iets gelijkaardigs te doen. Die 22 oktober zou de school ook volledig ontruimd zijn. Afgelopen woensdag vond er dan een kleine brand plaats in het instituut.

"We hebben verschillende processen-verbaal opgesteld naar aanleiding van verschillende incidenten, waaronder die brand", zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. "Het onderzoek, dat in handen is van het Brusselse parket, probeert onder meer uit te maken of er een verband is tussen de verschillende incidenten. Intussen maakt de school het voorwerp uit van bijzonder toezicht door onze patrouilles."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Veiligheid, Diderot-instituut, aanslag , Olivier Slosse

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni