Cargomaatschappijen vragen opschorting van boetes voor geluidshinder

© Niels Sienaert / Flickr
| Er circuleerden vrijdag berichten over een mogelijk akkoord hierover tussen de federale en Brusselse regering. Maar dat kon toen niet bevestigd worden op het kabinet van Brussels minister van Milieu Alain Maron (Ecolo).

De Brusselse regering buigt zich volgende donderdag over de mogelijke opschorting van de betaling van de boetes voor luchtvaartmaatschappijen die de Brusselse geluidsnormen overtreden. Dat was een vraag van de cargomaatschappijen.

De vrachtgemeenschap op Brussels Airport vroeg vorige week de beperkingen op vrachtvluchten, zoals het aantal nachtvluchten en geluidsrestricties, omwille van de coronacrisis tijdelijk op te heffen. "Er is nood aan extra capaciteit en flexibiliteit", aldus de vereniging Air Cargo Belgium.

Vrijdag circuleerden berichten over een mogelijk akkoord hierover tussen de federale en Brusselse regering. Maar dat kon niet bevestigd worden op het kabinet van Brussels minister van Milieu Alain Maron (Ecolo). Volgens de minister komt het dossier donderdag op de tafel van de regering-Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?