Couleur Café rekent op overheid en bezoeker om afgelaste editie te overleven

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 16 april 2020
Updated: 16-04-2020 - 19:52

De Nationale Veiligheidsraad kondigde gisteren aan wat al een tijdje in de sterren geschreven stond. Er zullen deze zomer geen muziekfestivals of andere massa-evenementen plaatsvinden. Dat betekent dat ook Couleur Café in het Ossegempark eind juni niet kan doorgaan. “Dit is een kaakslag voor de bezoeker, maar ook voor ons als organisatie. Al is het de enige juiste beslissing”, klinkt het in een persbericht.

“Het doet ons bijzonder veel pijn jullie te melden dat Couleur Café dit jaar niet zal plaatsvinden”, luidt het begin van een persbericht van de organisatie over de afgelaste editie.

“Het is een hard, maar ontegensprekelijk correct verdict. De veiligheid en het welzijn van al onze bezoekers, medewerkers en artiesten kan niet gegarandeerd worden en bovendien zou het festival mogelijks onnodig veel druk zetten op de dappere mensen in de zorgsector die al weken in de weer zijn om ons te beschermen en behandelen.”

'Werken aan oplossing voor mensen met ticket'

Vol goede moed kijkt de organisatie al uit naar 2021. Dan staat Couleur Café op de agenda van 25 tot 27 juni. Achter de schermen wordt aan een oplossing gewerkt voor de mensen die reeds een ticket kochten voor dit jaar. Daar zou begin mei duidelijkheid over zijn.

Om op volle kracht aan de volgende uitgave van het festival te kunnen werken, rekent de organisatie zowel op steun van de overheid als de bezoeker. “Deze beslissing heeft zware financiële repercussies voor de reeds fragiele cultuursector, waar wij als vzw deel van uitmaken."

"Wij zullen dit drama mogelijks kunnen overleven, maar daarvoor moet er hulp komen vanuit de overheid en onze partners. En er zal ook goodwill nodig zijn van onze trouwe bezoekers.”

Vanuit de livesector zelf zijn er ondertussen specifieke steunmaatregelen aangevraagd bij de bevoegde autoriteiten om voor evenementen zoals Couleur Café de grote verliezen binnen de perken te houden.

Bekijk hieronder het interview op de radio met Irene Rossi van Couleur Café:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?