Dertig vluchten van en naar Italië geschrapt op Brussels Airport

© Brussels Airlines

Dinsdag zijn er vijftien aankomende vluchten uit Italië en evenveel vertrekkende vluchten naar Italië geannuleerd. "Er is door het coronavirus geen interesse voor reizen naar die regio. Zowel economisch als ecologisch is het dus niet verantwoord om die vluchten aan te bieden."

Daarbij ook vluchten van Brussels Airlines, die de vluchten naar Milaan en Venetië annuleert. "Er staat nog een SN-vlucht naar Rome vermeld als voorzien voor vertrek om 14.40 uur dinsdagnamiddag, maar dat kan nog veranderen in de loop van de dag", zegt Kim Daenen, woordvoerster van Brussesl Airlines.

"Het is noch economisch, noch ecologisch verantwoord om vluchten te blijven uitvoeren als er geen interesse is van de consument en er ook allerlei beperkingen worden opgelegd aan de passagiers in de regio waar het vliegtuig landt", vervolgt Daenen.

Verlaagde vluchtfrequentie

Vorige donderdag kondigde Brussels Airlines aan dat de maatschappij het vluchtaanbod in Europa alvast tot 28 maart met 23 procent zou verminderen als gevolg van het coronavirus. Dat kwam neer op de annulering van gemiddeld een twintigtal vluchten per dag.

Op 3 maart had Brussels Airlines al beslist om, gezien de snel teruglopende vraag naar vluchten binnen Europa, de vluchtfrequenties op een aantal routes naar Noord-Italië te verlagen om de negatieve economische gevolgen voor het bedrijf te beperken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?