Drie appartementen onbewoonbaar door brand in Sint-Jans-Molenbeek

© Belga
04/06/2023

In Sint-Jans-Molenbeek heeft zaterdagnamiddag een brand gewoed in een flatgebouw. Drie personen raakten daarbij bevangen door de rook en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Door de brand zijn drie appartementen onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak zaterdagnamiddag omstreeks 14.15 uur uit in de keuken van een flat op de eerste verdieping van het flatgebouw in de Jean de la Hoeselaan in Sint-Jans-Molenbeek. Bij aankomst van de brandweer was er een felle rookontwikkeling, die zich door het hele, drie verdiepingen tellende gebouw had verspreid.

"Een bewoner van de tweede verdieping die door de rook zijn appartement niet kon verlaten, werd met de brandladder geëvacueerd", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Die persoon werd naar het ziekenhuis overgebracht, net als de bewoonster van het appartement waar de brand woedde, en haar baby."

De brand, die een accidentele oorsprong kende, was snel geblust, maar door de brand zijn drie flats onbewoonbaar. Het gaat om de flat waar de brand woedde, een appartement op de tweede verdieping en een appartement op de derde verdieping.

'Sluit binnendeuren'

"Daar is er rook- en roetschade die eerst moet gereinigd worden voor de flats opnieuw kunnen betrokken worden", gaat de woordvoerder voort.

"Het is bij een brand belangrijk om binnendeuren te sluiten, als je dat kan doen zonder jezelf in gevaar te brengen. Dat zorgt ervoor dat de brand vertraagd wordt en dat de rook zich niet kan verspreiden. Zelfs bij niet-brandwerende binnendeuren zorgt een gesloten deur ervoor dat de rook van een brand tot 20 minuten wordt tegengehouden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni