Drie personen gered bij woningbrand in Elsene

© Belga
19/11/2022

In de Dublinstraat in Elsene heeft zaterdagochtend een felle brand gewoed in de keuken van een restaurant. Drie personen die in de appartementen boven het restaurant wonen, moesten door de brandweer gered worden. Zij moesten evenwel niet naar het ziekenhuis worden overgebracht. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Die brandweer werd zaterdagochtend omstreeks 07.20 uur verwittigd door een bewakingsfirma die op de beelden van haar bewakingscamera's zag dat er brand woedde in het gebouw. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur te woeden in de keuken van het restaurant op de benedenverdieping.

In de appartementen boven het restaurant waren nog drie personen aanwezig. Eén van hen werd gered met een steekladder, één met een luchtladder, en één via de traphal. De drie personen werden ter plaatse onderzocht door een MUG-arts maar geen van hen moest naar het ziekenhuis.

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen maar de schade in het restaurant is aanzienlijk. De zaak moet dan ook voor enige tijd gesloten blijven. De appartementen op de bovengelegen verdiepingen zijn dan weer tijdelijk onbewoonbaar door roet- en rookschade.

De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie