Drie politieagenten gewond bij controle van motorrijder in Laken

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene.
Updated: 08-02-2021 - 20:28

Drie politieagenten zijn naar het ziekenhuis gebracht na een verkeerscontrole van een motorrijder zondag rond 13.00 uur in Laken. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Elsene zondagavond na berichtgeving van Het Nieuwsblad. De drie agenten hebben het ziekenhuis verlaten en zijn ieder acht dagen arbeidsongeschiktheid. Drie personen zijn gerechtelijk aangehouden.

Agenten van de Brusselse politie wilden zondagmiddag een motorrijder controleren die zonder helm reed. De motorrijder zou aan de controle hebben willen ontsnappen, waarna drie politiemensen werden aangereden door een auto.

De motorrijder stopte uiteindelijk en werd samen met twee andere verdachten opgepakt en overgebracht naar het politiecommissariaat. De betrokken agenten werden overgebracht naar het ziekenhuis en zijn acht dagen arbeidsongeschikt ten gevolge van de verwondingen die ze bij het incident opliepen.

“De bestuurder van de motor werd van zijn vrijheid beroofd alsook twee andere personen”, zegt Martin François van het Brusselse parket. “Deze twee personen zijn tussenbeide gekomen bij de arrestatie van de motorrijder."

De man werd ter beschikking gesteld van het parket. Hij werd, na verhoor door de magistraat van wacht, vrijgelaten. De twee andere personen werden na hun verhoor door de politiediensten vrijgelaten. Het onderzoek zal worden verdergezet ten einde de juiste toedracht van de omstandigheden te achterhalen.”

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?