Dronken chauffeur rijdt ziekenwagen aan: vier gewonden

© Brandweer Brussel
| Twee ambulanciers arbeidsongeschikt na aanrijding tijdens dringende internventie
Updated: 25-06-2022 - 10:36

Afgelopen nacht werd een ziekenwagen aangereden door een voertuig tijdens een dringende interventie aan de Wahislaan in Schaarbeek. De verdachte kon snel worden opgepakt. “De man heeft positief geblazen,”​ aldus de politie.​​​​ ​​Twee ambulanciers verzorgden twee personen die gevallen waren met de step toen een ander voertuig tegen de ambulance aanreed en vluchtmisdrijf pleegde.

Omstreeks 00:50 afgelopen nacht werd een ziekenwagen van de Brusselse brandweer links achteraan aangereden door een ander voertuig. "Onze ziekenwagen was bezig met een dringende interventie op de hoek van de Wahis- en Leopold-III-laan, namelijk het verzorgen van twee patiënten die gevalllen waren met hun step," aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De ambulance stond stil, buiten de rijbaan, met alle lichten aan. "Door de schok van de aanrijding werd de ambulance verschillende meters verplaatst, de twee patiënten en één van onze ambulanciers die reeds in de sanitaire cabine waren, werden ferm door elkaar geschud," aldus Derieuw. "De tweede ambulancier die wou instappen werd naar buiten geslingerd en is onder de ziekenwagen terecht gekomen."

'Positief geblazen'

De vier gekwetsten werden door andere ziekenwagens overgebracht naar het ziekenhuis, twee ambulanciers zijn arbeidsongeschikt. De chauffeur van het aanrijdende voertuig is niet gestopt en heeft zijn weg verder gezet, maar kon snel worden ingerekend door de politie.

“De man heeft positief geblazen”, zegt Audrey Dereymaeker van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node). Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen op vraag van het parket. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.”

De politie voert intussen een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval. "De verdachte werd bestuurlijk van zijn vrijheid beroofd en zal vanmorgen worden vrijgelaten”, aldus Dereymaeker.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?