Een interventie van de Brusselse brandweer

| Een interventie van de Brusselse brandweer.

In de Laken is woensdagavond een echtpaar zwaar bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Oorzaken van die intoxicatie waren een slecht werkende waterverwarmer in de badkamer en een gebrekkige ventilatie. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het was het UZ Brussel dat woensdagavond omstreeks 21.45 uur de brandweer verwittigde omdat een dame in zorgwekkende toestand door haar echtgenoot was binnengebracht op de spoeddiensten, en onderzoek had uitgewezen dat de vrouw het slachtoffer was van een CO-intoxicatie. Ook de echtgenoot bleek hoge CO-waarden in het bloed te hebben. De brandweer ging meteen naar de gezinswoning, een flat in de Drootbeekstraat in Laken.

"Bij aankomst konden onze mensen op straat al CO-waarden meten, via de ramen die in kipstand stonden", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Eenmaal binnen bleken er in de badkamer uitermate hoge CO-waarden aanwezig. Oorzaken waren een slecht werkende waterverwarmer in de badkamer en een gebrekkige ventilatie. Het toestel werd verzegeld. In de andere appartementen van hetzelfde gebouw bleek geen probleem."

De brandweerwoordvoerder wijst nogmaals op de preventieve maatregelen om een CO-intoxicatie te voorkomen. "Zorg voor aanvoer van verse lucht en ventilatie. Laat een goedgekeurd apparaat plaatsen door een erkende technieker, laat deze ook de verplichte controle uitvoeren en een regelmatig onderhoud. De afvoer van de verbrandingsgassen dient ook conform te gebeuren en gecontroleerd te worden. Besteed ook aandacht aan de CO-waarschuwingen van het KMI."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni