Marollen discotheek Fuse Vossenplein

| Discotheek Fuse aan in de Marollen.

Fuse beëindigt samenwerking met medewerkers die slecht reageerden bij melding aanranding

TRO
© BRUZZ
04/11/2021

Discotheek Fuse heeft de medewerkers die niet goed reageerden bij de melding van een mogelijke aanranding aan de deur gezet. De nachtclub meldt dat in een statement op Facebook.

"Het is onacceptabel dat sommige stafleden niet juist gereageerd hebben op een onveilige situatie. Naar aanleiding van de getuigenis van afgelopen week hebben we de samenwerking met de betrokken personen direct verbroken." Dat staat te lezen in een uitgebreid statement van discotheek Fuse.

Het statement komt er na een melding van een mogelijke aanranding op de toiletten van de nachtclub. Onder een damestoilet dat al lange tijd op slot was, waren volgens getuigen vier voeten te zien. Toen zij op de deur klopten, reageerde er alleen een man. Uit schrik voor een verkrachting verwittigden ze de toiletdame, maar die zou hen hebben gevraagd om te vertrekken omdat ze er met te veel samen stonden.

Een paar uur later zouden dezelfde vriendinnen in de toiletten opnieuw op een meisje gebotst zijn dat “totaal van de wereld was.” Volgens hen was zij gedrogeerd met het verdovend middel GHB. Ze probeerden daarop de beveiliging te verwittigen, maar moesten opnieuw vertrekken van de toiletdame. De security zou nadien “ongevoelig” hebben gereageerd, vertellen ze.

Preventiemaatregelen

De betrokken personeelsleden hoeven nu dus niet meer terug te keren bij Fuse. Daarnaast kondigt de discotheek ook extra aandacht en de inzet van meer middelen aan om de veiligheid in de Fuse te verbeteren. De Vereniging voor Alcohol- en Drugsproblematiek en Safe 'n Sound werden al gecontacteerd en samen met de Berlin Clubcommission en ForTheMusic wordt gewerkt aan betere veiligheidsprotocollen. Er worden ook extra trainingen aan het personeel aangeboden.

Er komt daarnaast een bewustmakingsteam dat als aanspreekpunt moet fungeren voor mensen die zich onveilig voelen of getuige zijn geweest van seksueel geweld of andere onveilige situaties. Voor die mensen moet ook een aparte ruimte komen. Bij de ingang van de club moet iemand de bezoekers informeren over de aanwezigheid van dit team.

"We zijn vastberaden om concrete stappen te ondernemen om de veiligheid in onze club te verbeteren", besluit de Fuse. "Drugmisbruik en de normalisering van geweld zijn maatschappelijke fenomenen die hun impact hebben op het Brusselse en Belgische nachtleven. Daarom willen we ook contact opnemen met de Brussels Night Federation om ervaringen en goede maatregelen uit te wisselen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Veiligheid , Fuse , aanranding

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni