Gewapende overval voor een videoclip: Brusselse rappers opgepakt

EC
© BRUZZ
22/01/2022

Vorig weekend hebben drie Brusselse rappers een overval in een buurtsupermarkt in Ukkel in scène gezet. Ze gebruikten daarbij een echt Duits machinegeweer uit de Tweede Wereldoorlog. Het doel: een nieuwe videoclip opnemen, die intussen op YouTube staat.

Dat blijkt uit beelden op sociale media, waarover La Capitale en Het Nieuwsblad berichten. Het gaat om de Schaarbeekse rapper DMH. De nepoverval vond zondagavond omstreeks kwart voor negen plaats in een buurtsupermarkt op de Waterloosesteenweg in Ukkel.

Een lokale politiepatrouille merkte een verdachte overval in de winkel op, schrijft La Capitale. "De patrouille besefte net voor het ingrijpen dat het om een nepoverval ging, maar had al versterking ingeroepen," zegt de woordvoerder van politiezone Marlow, bevoegd voor Ukkel, aan de krant. "De drie overvallers zijn gearresteerd en geïdentificeerd."

Twee van de drie wapens die ze bij zich hadden, bleken nep. Het derde was een echt Duits machinegeweer uit de Tweede Wereldoorlog. Dat was niet geladen, verduidelijkt de politie.

Videoclip op YouTube

De rapper en zijn twee kompanen zijn na verhoor weer vrijgelaten. Ze hadden volgens andere media hulp gekregen van een winkelmedewerker om hun overval te filmen. De winkeluitbater was op het moment van de feiten met vakantie.

De clip is intussen meer dan 50.000 keer bekeken op YouTube. Aan La Capitale zegt de eigenaar van de supermarkt dat hij klacht wil indienen en de videoclip offline wil laten halen.

Het is niet de eerste keer dat rappers in Brussel een gewelddadige videoclip opnemen. In oktober gebruikte een andere rapper nog een kalasjnikov bij de opnames van een clip in de Noordwijk.

dmh_videoclip_rapper_buurtsupermarkt_c_youtube.png

| Voor hun videoclip overvielen de rappers een buurtsuperette in Ukkel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni