Gewonde bij appartementsbrand in Oudergem

© PhotoNews

In de Brusselse gemeente Oudergem is dinsdagnacht een man gewond geraakt bij een brand in een appartement. Dat meldt de Brusselse brandweer. Door de brand is de flat onbewoonbaar.

Het vuur brak kort voor middernacht uit op de derde verdieping van het appartementsgebouw aan de Alphonse Valkenerslaan in Oudergem. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur te woeden in de keuken van de flat.

De bewoners van het gebouw hadden zich in veiligheid kunnen brengen maar in het gebouw hing heel wat rook doordat de bewoners van de getroffen flat hun deur hadden laten openstaan. Eén van de bewoners was bij de brand ook lichtgewond geraakt en moest ter plaatse verzorgd worden.

Gezin met baby

Eenmaal de brand geblust was en het hele gebouw verlucht was, konden de bewoners opnieuw naar hun flats. Dat gold niet voor de bewoners van de getroffen flat, een gezin met een baby. Die flat is minstens tijdelijk onbewoonbaar zodat zij op zoek moeten naar ander onderdak.

"We willen er ook nog op wijzen dat het belangrijk is om, als het brandt in je flat, de deur achter je dicht te trekken als je de flat verlaat", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Zo vermijd je dat de rook zich door het hele gebouw verspreidt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?