cash

Grootste vangst ooit: politie vindt 1,7 miljoen euro cash na achtervolging Mercedes

TRO
© BRUZZ
14/01/2021

Eind vorig jaar heeft de politie 1,78 miljoen in cash gevonden na de achtervolging van een Mercedes. Dat gebeurde in Sint-Jans-Molenbeek. Het gaat om een van de grootste geldvangsten ooit in België.

De recordvangst gebeurde eind 2020, nadat een avondpatrouille in Sint-Jans-Molenbeek een Mercedes AMG met Franse nummerplaat zag rijden. De wagen reed aan hoge snelheid door de stad en gedroeg zich opvallend in de buurt van het patrouillevoertuig. De bestuurder vluchtte weg, maar kon na een korte achtervolging worden klemgereden door de agenten van de anti-banditismebrigade van politiezone West.

De man bleek 3.900 euro cash op zak te hebben. In de wagen werd ook nog eens 280.000 euro gevonden, opgeborgen in verschillende winkelzakken. Naar aanleiding van die vondst, werd een huiszoeking uitgevoerd, waar nog veel meer cash werd gevonden. Doorheen de volledige woning werd in totaal 1.785.000 euro aangetroffen in kleine coupures. Het gaat volgens de zone West zelf om de grootste vangst ooit van een lokale politiezone.

Naast het geld, dat op een geblokkeerde rekening werd geplaatst, werden ook nog twee luxewagens (de Mercedes AMG en een Audi A6) in beslag genomen. Ook een gestolen vuurwapen, een geldtelmachine, materiaal om geld vacuüm te verpakken en 26.000 euro aan juwelen werden meegenomen.

Het onderzoek naar waar het geld vandaan komt, loopt nog. De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Jans-Molenbeek , Veiligheid , Justitie , politie , Brussel-West

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni