prostitutie brabantwijk

| De Brabantwijk.

Hulpje 'Mama Leather' krijgt 40 maanden cel

© Chris Verhaeghe
10/04/2020

Een 33-jarige vrouw is veroordeeld tot 40 maanden cel omdat ze minstens twee Nigeriaanse meisjes in de prostitutie heeft gedwongen. De beklaagde bewoog zich in de entourage van ‘Mama Leather’, het kopstuk van een Nigeriaanse criminele organisatie die op grote schaal meisjes naar Europa smokkelde en hen prostitueerde en daarvoor tot 10 jaar cel werd veroordeeld..

De politie kwam de 33-jarige vrouw in april 2016 op het spoor toen een jonge Nigeriaanse vrouw werd opgepakt in Schaarbeek. Ze verbleef illegaal in het land en bekende dat ze zich prostitueerde in opdracht van ‘Mama Osas’. Die vrouw bleek aan het hoofd te staan van een bende die, net zoals ‘Mama Leather’, Nigeriaanse meisjes ronselde en na een voodoo-eed naar Europa smokkelde. Vervolgens werden ze verplicht zich te prostitueren en moesten ze 30.000 tot 40.000 euro verdienen om hun vrijheid af te kopen.

Het Brusselse parket eiste vorige maand vijf jaar cel tegen de vrouw. Volgens het openbaar ministerie maakte de beklaagde heel wat slachtoffers, waarvan er vier konden worden geïdentificeerd. De rechtbank achtte de vrouw gedeeltelijk schuldig aan de ten laste gelegde feiten en veroordeelde ‘Mama Osas’ tot 40 maanden cel. Ze kreeg ook een boete van 12.000 euro, 6.000 euro per bewezen slachtoffer. Daarnaast kreeg ze nog eens drie maanden cel omdat ze illegaal in het land verbleef.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Mama Leather , mensenhandel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni