Inwoners Oudergem bewaken zelf straat na reeks inbraken

© Google Earth
| Mulderslaan in Oudergem

Inwoners van de Mulderslaan in Oudergem zijn ongerust. Op een week tijd werd daar drie keer ingebroken. De bewoners hebben een wijkcomité opgericht en houden nu zelf een oogje in het zeil.

Vorige week werd er bij drie gezinnen ingebroken in de Mulderslaan in Oudergem. Zo ook bij de familie van Nathalie, die in La Capitale getuigt. "Ons huis kijkt uit op de Groene Wandeling. Er is een helling waardoor je over het hek kunt klimmen. Ze kwamen langs achteren binnen. We vertrokken van 18.00 tot 22.30 uur. Toen we terugkwamen, zagen we dat er werd ingebroken", zegt ze.

Zij is niet de enige bewoonster van de Mulderslaan die het slachtoffer is geworden van inbrekers. "Bij de buurvrouw rechts werd op dezelfde dag als bij ons ingebroken en bij de buurvrouw links op zondag", aldus Nathalie. "Een bende sluipt rond en houdt ons in de gaten. Ze hebben onze straat in hun vizier."

WhatsApp-groep

Laurent Masset, woordvoerder van de politiezone Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem), verzekert echter dat de wijk niet bijzonder geviseerd wordt. "Ook bij andere mensen is ingebroken, maar we kunnen redelijkerwijs niet spreken van een golf in een bepaalde buurt," zegt hij.

De woordvoerder haalt het winterseizoen aan als mogelijke verklaring voor het verschijnsel. "Dan zijn er sowieso meer inbraken. De dagen zijn korter, het is langer donker."

Intussen hebben de buurtbewoners besloten het heft in eigen handen te nemen. Zo communiceren ze onderling via een WhatsApp-groep en wordt de straat nauwlettend in de gaten gehouden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?