Man koelbloedig vermoord bij schietpartij in Anderlecht

© Chris Verhaeghe
14/09/2023
Updated: 14/09/2023 11.06u

In Anderlecht is afgelopen nacht een man om het leven gebracht bij een schietpartij, dat melden Het Nieuwsblad en La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst). Het slachtoffer stierf ter plekke. Kort na de feiten werd er een uitgebrande wagen teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek. Van de daders is verder geen spoor.

De feiten speelden zich af in de Wayezstraat in het centrum van Anderlecht. Volgens La Capitale werd het slachtoffer klemgereden door een wagen met vier inzittenden, waarna hij werd doorzeefd met kogels. "Onze diensten zijn inderdaad vannacht rond 1.10 uur opgeroepen in de Wayezstraat voor een schietpartij”, zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx.

"Het slachtoffer is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen", klinkt het. "De verdachten hebben de vlucht genomen en een gelijkaardig type voertuig werd verderop uitgebrand teruggevonden. De technische recherche van de federale politie is ter plaatse gekomen en federale gerechtelijke politie voert het onderzoek."

Lees verder onder de video.

Een buurtbewoner vertelde aan BRUZZ hoe hij afgelopen nacht wakker werd van de schoten. “Ik dacht dat het vuurwerk was. Mijn vrouw ging kijken en zag iemand met een kalasjnikov. Toen ik toekwam zag ik enkel nog een man die gestorven was.” Ook persagentschap Belga dat het slachtoffer onder vuur werd genomen met een oorlogswapen, mogelijk een kalasjnikov. De man zou geraakt zijn door zeventien kogels, terwijl er 19 hulzen ter plaatse werden gevonden.

Of het gaat om een afrekening in het drugsmilieu is voorlopig niet duidelijk al lijkt dat volgens de buurtbewoner wel plausibel. "Voor 2014 waren hier geen problemen, maar sindsdien hoor ik veel verhalen over drugs in de wijk." Nog maar afgelopen dinsdag werden in de wijk Peterbos eveneens verschillende schoten gelost. Meer dan waarschijnlijk ging het toen om drugsgerelateerd geweld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni