© Dieter Nijs | De brand brak uit in een kelderappartement.

Man overlijdt aan verwondingen na brand in Koekelberg

© Belga
20/08/2022
Updated: 21/08/2022 18.04u

De man die bij een brand in een kelderappartement in de Boogschuttersstraat in Koekelberg vrijdagnacht zwaargewond geraakte, is overleden. De brandweer had moeite met de man te lokaliseren, doordat de bewoners onder invloed waren van drank en/of drugs. Hij werd uiteindelijk met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij zaterdag overleed.

De brand ontstond zaterdag in de vroege ochtend omstreeks 03.40 uur en veroorzaakte stevige rookontwikkeling in het hele gebouw. Met behulp van een luchtladder werden drie personen via een balkon geëvacueerd.

"Het was niet duidelijk of er nog meer mensen in het gebouw waren. De personen van het kelderappartement sloegen wartaal uit, want ze waren te hard onder invloed van drank of drugs. Ze spraken van een hond die nog binnen zat", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Man in kritieke toestand is overleden

De brandweermannen moesten door de dikke zwarte rook op de tast op zoek in het kelderappartement, maar vonden initieel niemand. Pas bij het nablussen en ventileren werd nog een persoon aangetroffen achter de deur van de badkamer.

"De hulpdiensten zijn meteen gestart met de reanimatie en de persoon werd in zeer zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht", aldus Derieuw. Daar zou de man volgens La Capitale zaterdag aan zijn verwondingen zijn bezweken.

De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een onvoorzichtigheid. De politie zal de omstandigheden verder onderzoeken.

20220820_KELDERBRAND_KOEKELBERG
© Dieter Nijs | Een uitgebrande matras geeft aan in welk pand de brand uitbrak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie