Maron: 'Avondklok niet uitgesloten, maar nog niet aan de orde'

© Ecolo
| Alain Maron (Ecolo) Brussels minister, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie.

Minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) sluit niet uit dat hij - indien nodig - hardere maatregelen zal treffen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, zoals een avondklok. Dat is vandaag al het geval in Antwerpen. Nu is het nog niet aan de orde, benadrukt Maron.

Dat zegt de minister donderdag aan VRT NWS. "Onze gewestelijke diensten analyseren elke dag de cijfers van Sciensano. Die zijn nu niet zo slecht als in Antwerpen. Maar als er een evolutie is, dan zijn alle maatregelen mogelijk", aldus Maron.

Woensdagavond gaf hoofdarts Kenneth Coenye van de Kliniek Sint-Jan al aan dat zijn labo de laatste dagen meer en meer positieve tests ontdekt in de staalafnames van Brusselaars. Minister Maron zegt nu aan VRT NWS dat het vooral gaat om besmettingen op concrete plaatsen.

"Vorige week en de week daarvoor hebben we een link gevonden tussen besmettingen in een gebouw in Sint-Joost en er was ook een cluster in Evere en Schaarbeek. Daar zijn de gemeenten tussengekomen", vertelt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?