Moeder en vier kinderen slachtoffer van CO-intoxicatie in Sint-Lambrechts-Woluwe

© PhotoNews

In de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe zijn in de nacht van woensdag op donderdag een moeder en haar vier kinderen het slachtoffer geworden van een koolstofmonoxidevergiftiging. De vijf slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerden niet in levensgevaar.

Buurtbewoners van de Pleiadenlaan in Sint-Lambrechts-Woluwe verwittigden omstreeks 03.00 uur de hulpdiensten dat de bewoners van een pand met hoofdpijn kampten en zich misselijk voelden. "De 112-operator begreep meteen dat het naar alle waarschijnlijkheid ging om een co-intoxicatie", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Ter plaatse stelden de brandweerlui een CO-gehalte van 0,03 procent vast, terwijl een blootstelling van 0,04 gedurende enkele uren al dodelijk kan zijn. De bewoners, de moeder en vier kinderen, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De moeder was er het ergst aan toe maar zij verkeerde niet in levensgevaar. De oorzaak van de intoxicatie lag bij een metalen emmer waarin de familie houtskool had verbrand om zich te verwarmen.

"De bewoners waren gaan slapen maar de houtskool is langzaam blijven smeulen", aldus nog de brandweerwoordvoerder. "Ik herhaal graag nog eens de basisregels voor het vermijden van een CO-vergiftiging. Een conform apparaat, geplaatst en onderhouden door een erkende technieker, een correcte evacuatie van de verbrandingsgassen en aanvoer van verse lucht."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?