MOHAMED ABRINI BRUZZ 1562

Mohamed Abrini.

Mohamed Abrini, ook wel 'de man met het hoedje' in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel, zou twee maanden na zijn arrestatie gehoopt hebben dat "men" hem uit de gevangenis zou helpen ontsnappen. Dat moet blijken uit afgeluisterde gesprekken in de gevangenis.

Dat schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique maandag.

Foto's die werden aangetroffen op een computer die de terroristen op 22 maart in een openbare vuilnisbak hadden achtergelaten, getuigden van het bestaan van wapens die de Brusselse terreurcel zou hebben verstopt alvorens toe te slaan in Zaventem en in Maalbeek.

Abrini zou hebben gewild dat zijn jongere broer die wapens recupereerde. Volgens onderzoek van de Staatsveiligheid, zou hij daarover hebben gesproken met Bilal El Makhoukhi, die net als hij in de gevangenis van Brugge opgesloten zat.

'Ik ken mensen die bereid zijn om me hier weg te halen'

Nadat El Makhoukhi te kennen had gegeven dat hij wist waar de wapens verstopt zaten, vroeg Abrini om hem de verstopplaats te verklappen zodat hij iemand kon sturen om de wapens op te halen. "Want ik ken mensen die bereid zijn om me hier weg te halen", klonk het.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni