Sint-Jans-Molenbeek Ribaucourt gemeenschapswacht veiligheid

| Gemeenschapswachten aan Ribaucourt (archiefbeeld)

Molenbeekse stadswachters in quarantaine nadat collega positief test op coronavirus

ADD
© BRUZZ
20/06/2020

Een Molenbeekse gemeenschapswacht heeft positief getest op het nieuwe coronavirus. Samen met zijn hele brigade, goed voor een derde van het effectief, is hij sinds maandag in quarantaine. Het personeel vindt dat de gemeente niet snel genoeg gereageerd heeft.

"M'n collega ontdekte zo'n tien dagen geleden dat hij samenwoonde met iemand die positief testte op het coronavirus", getuigt een gemeenschapswacht, die liever anoniem blijft, in La DH. "Hij bracht zijn collega's en verantwoordelijken onmiddellijk op de hoogte, en vroeg hen om extra voorzichtig te zijn en afstand te houden."

Maar de verantwoordelijke in kwestie wist niet hoe hij moest reageren. Die belde in het rond op zoek naar meer informatie, en kreeg uiteindelijk te horen dat er, bij gebrek aan symptomen, gewoon verder gewerkt moest worden.

Positieve test

De - toen nog vermoedelijk - besmette man is verder blijven werken, en ondernam zelf de nodige stappen om zich te laten testen. "Dat gebeurde vorige week vrijdag. Zijn dokter belde hem maandag op, terwijl hij aan het werk was, om te melden dat hij inderdaad het virus had opgelopen."

De man moest onmiddellijk naar huis, en de rest van de brigade werd in de loop van de namiddag in quarantaine geplaatst. Het gaat in totaal over een twintigtal personeelsleden.

De gemeenschapswachters zijn boos dat de gemeente niet vroeger in actie trad. "We hebben een preventieve rol, maar slaagden hier niet in om zelf preventief op te treden. En dat terwijl hier zestigers werken, en ook mensen met hartproblemen."

Bij de gemeentelijke diensten voelt men zich niet aangesproken. "We werden pas maandag officieel op de hoogte gebracht, en hebben onmiddellijk gereageerd," klinkt het. "Als de man daarvoor reeds symptomen had of een besmetting vermoedde, had hij naar de huisarts moeten gaan en zichzelf isoleren. Die beslissing hadden we zeker en vast gesteund."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Veiligheid , besmetting coronavirus , gemeenschapswacht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni