Muren van de Kunstberg vrijwel volledig bedekt met graffiti

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 4 februari 2022
Updated: 04-02-2022 - 16:03

De Kunstberg is weer het canvas geworden van heel wat graffiti. Bijna alle muren zijn ermee beklad. Net Brussel spreekt over een "moeilijke plaats".

De Kunstberg is wel vaker beklad met graffiti, maar dan ook weer opgepoetst. Nu zijn bijna alle muren bedekt: zowel de gevel van de bibliotheek als de zuilengalerij en de trappen. Dat kon BRUZZ ter plaatse vaststellen.

Net Brussel spreekt over een gekende "moeilijke plaats", maar niemand van de operationele teams was vrijdag beschikbaar voor een reactie. "Wij staan normaal in voor de opkuis, maar we hebben een tekort aan personeel," zegt woordvoerder Etienne Cornesse van Net Brussel. "Het is een terugkerend fenomeen en ondertussen zijn er veel spelers verantwoordelijk: de Regie der Gebouwen, de Stad Brussel en het Gewest."

Opkuis in de lente

De Regie der Gebouwen is eigenaar van de Koninklijke Bibliotheek. "Onze aannemer heeft gezien dat het enorm veel lagen van graffiti boven elkaar zijn. Het zijn voornamelijk tags," zegt woordvoerder Johan Vanderborght. "Wij voorzien een opkuisactie in de lente. Daarnaast maken we een raamcontract op langere basis, zodat we interventies sneller kunnen uitvoeren. Wij betreuren het feit dat er geen respect is voor de gebouwen en het patrimonium."

Net Brussel zegt nog dat er een aparte agent zal worden aangesteld, die de netheid van de Kunstberg moet coördineren. Zo'n netheidscoördinator komt er ook voor andere probleembuurten, zoals het Zuidstation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?