NMBS gaat mondmaskers verkopen via automaten in tachtig stations

© PhotoNews

De NMBS zal stoffen mondmaskers en alcoholgel verkopen aan passagiers in tachtig stations over het hele land, nu volgende week de eerste fase van start gaat van het afbouwplan van de coronamaatregelen. Dat bericht de krant La Libre Belgique donderdag.

Vanaf komende maandag is het verplicht om mondmaskers te dragen in de stations, op de perrons en aan boord van de treinen. Tijdens een vergadering dinsdag tussen directie en vakbonden van de NMBS liet het bedrijf weten dat het in tachtig stations mondmaskers en alcoholgel te koop zal aanbieden. In plaats van snacks zullen automaten dus bescherming verkopen.

De NMBS beloofde ook om het voltallige personeel dat in rechtstreeks contact staat met reizigers, zoals treinbegeleiders, vanaf maandag uit te rusten met chirurgische maskers. Tot nu toe werkten zij zonder maskers of moesten ze die zelf bekostigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?