| De auto's werden in brand gestoken nabij dit huizenblok, ook bekend als 'Bloc Bronx'.

Onderzoek naar brandstichting auto's in Molenbeek

Max Wyckaert
© BRUZZ - Chris Verhaeghe
24/06/2022
Updated: 24/06/2022 16.28u

Het Brusselse parket voert een onderzoek nadat er donderdagavond twee voertuigen uitbrandden in Sint-Jans-Molenbeek. Dat gebeurde op dezelfde plek als waar er maandag een schietpartij gebeurde. Of er een link is tussen beide feiten, is voorlopig nog onduidelijk.

“In de buurt van de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek, vond om vijf voor middernacht een autobrand plaats,” laat François Ganzeman, woordvoerder van politiezone Brussel West, weten aan onze redactie. “We moesten twee voertuigen blussen,” vult Walter Derieuw van de Brusselse brandweer aan.

“De brand is aangestoken,” weet Ganzeman, “maar de precieze oorzaak van de brand maakt deel uit van het onderzoek.” Omstaanders die de brand signaleerden op sociale media, spreken van een molotovcocktail, maar dat kan de politie niet bevestigen.

‘Geen aanwijzingen voor verband met schietincident’

Opvallend is wel dat de auto's vuur vatten in de buurt van waar maandagmiddag de laatste van een reeks schietpartijen plaatsvond. Oud-Molenbeek wordt sinds het begin van het schooljaar geteisterd door drugsgerelateerd geweld. De teller van het aantal schietincidenten staat volgens korpschef Luc Ysebaert inmiddels op veertien.

Of er een verband is tussen dat geweld en de brandstichting van donderdagavond, “daar kunnen we momenteel niets over zeggen,” laat Ganzeman weten. “Het onderzoek loopt nog, maar we hebben geen aanwijzingen dat er een link bestaat met het schietincident.”

Gisteren voerde de politie verschillende huiszoekingen uit in Sint-Jans-Molenbeek in een gerechtelijk onderzoek naar de vele schietpartijen. Daarbij zouden verschillende verdachten zijn opgepakt, maar het Brusselse parket geeft voorlopig geen commentaar over de politieoperatie.

20220624_AUTOBRAND VIERWINDENSTRAAT MOLENBEEK

| De brandweer kwam ter plaatse om twee brandende voertuigen te blussen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni