© Rv | Een beeld uit de videoclip van rapper 7.62.

Opnames videoclip leiden tot grote politieactie: achttien verdachten opgepakt

© Chris Verhaeghe
27/11/2023

In een onderzoek naar bendevorming, wapenbezit, bedreigingen en vernielingen is vorige week een grote groep verdachten opgepakt bij een reeks huiszoekingen. De bal ging aan het rollen naar aanleiding van opnames van een ophefmakende videoclip in de Marollenwijk op 14 oktober.

De opnames van de videoclip van rapper 7.62 deden vorige maand heel wat stof opwaaien. Op beelden was onder andere te zien hoe een kind met een airsoftwapen in het rond zwaaide. De politie startte nadien een onderzoek op, dat vorige week resulteerde in negentien huiszoekingen en achttien arrestaties.

“Op basis van de beelden die ter beschikking waren, werden zestien verdachten geïdentificeerd, waaronder vijf minderjarigen,” zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie. “Bij de huiszoekingen, waarbij bijna tweehonderd manschappen werden ingezet, werden veertien verdachten opgepakt en boden twee verdachten zich niet veel later spontaan aan bij de politie. Twee andere personen werden tijdens de actie eveneens opgepakt voor andere feiten.” Rapper 7.62 zit niet bij de aangehouden personen.

Tijdens de actie stootte de politie op 18.180 euro cash geld, 32 bolletjes cocaïne, twee kilogram cannabis, munitie voor een wapen, vier nepwapens, valse geldbriefjes, een machete, een stroomstootwapen, verscheidene luxehorloges, luxekledij, een twintigtal gsm’s en stukken van politieuniformen.

“Negen verdachten werden na afloop ter beschikking gesteld van het parket,” aldus Van de Keere. “Drie van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Twee minderjarigen werden overgebracht naar een gesloten instelling. Het gerechtelijk onderzoek is lopende.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie