Oudergem opent eigen testcentrum in politiecommissariaat

© PhotoNews
| Een PCR-test.

Er is een nieuw testcentrum op komst in het zuiden van Brussel, nu de gemeente Oudergem eigenhandig heeft beslist om het voormalige politiecommissariaat in te richten als coronatestpost. Het centrum zal openen op maandag 9 november.

Dat schrijft RTBF en wordt aan BRUZZ bevestigd door burgemeester Didier Gosuin (Défi) van Oudergem. Het nieuwe testcentrum zal in de Emile Idiersstraat nummer 12 komen te liggen, waar vroeger het lokale politiecommissariaat was.

In het centrum zullen hoofdzakelijk inwoners van Oudergem, maar ook andere mensen, terechtkunnen voor een PCR-test op afspraak en enkel met een doktersvoorschrift. “We hebben elke weekdag twee verplegers om de permanentie te doen, goed voor ongeveer 70 test per dag”, zegt Gosuin. De coronatests worden nadien verwerkt door het privélabo Eurofins-Van Poucke in Kortrijk.

20190314 Didier Gosuin BRUZZ ACTUA 1662

De aankondiging komt er nadat het Gewest de afgelopen weken al zes coronatestdorpen opende in de vier windhoeken van Brussel. “Maar in Oudergem en Ukkel is er niets”, zegt Gosuin daarover. Het dichtste testdorp voor de zuidelijke gemeenten ligt momenteel aan Merode in Etterbeek, tenminste in afwachting van het zevende testdorp dat er nog aankomt in Anderlecht. “In die testdorpen zijn altijd wachtrijen. Bij ons zullen er geen wachtrijen zijn omdat iedereen op afspraak komt”, belooft de burgemeester.

Een afspraak maken moet wel tenminste 24 uur op voorhand gebeuren. Dat kan via de website www.oudergem.be/testing of via het telefoonnummer 0800/35.179. Het onlineplatform wordt deze donderdag gelanceerd. Het centrum zal elke weekdag open zijn van 8 tot 17 uur, maar Gosuin sluit niet uit dat de openingsuren op termijn nog worden uitgebreid tijdens het weekend.

Aangezien de gemeente het centrum zelf organiseert, zal het ook alle kosten dragen. Die lopen volgens Gosuin op tot ongeveer 9.000 euro per maand en hij is van plan om het centrum “meerdere maanden” open te houden. Daarvoor kan hij niet rekenen op subsidies van het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?