Het Covid-19 testcentrum aan de Jupiterlaan in Vorst

| Het Covid-19 testcentrum aan de Jupiterlaan in Vorst.

GGC: 'Vooraf registreren is verplicht voor Brusselse testcentra'

© Belga
02/11/2020

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) herinnert de Brusselaars er maandag aan dat vooraf registreren verplicht is voor iedereen die zich wil laten testen in een van de Brusselse testcentra. Nog te veel mensen begeven zich zonder aanmelding naar de testcentra en dat zorgt voor druk op het personeel.

Sinds 19 oktober gelden er nieuwe prioriteiten binnen het PCR-testbeleid. Sindsdien worden de tests prioritair voorbehouden voor symptomatische personen. De asymptomatische personen worden voorlopig niet meer getest om de testcentra, de laboratoria en het zorgpersoneel te ontlasten. Wie symptomen vertoont, moet zich in Brussel verplicht registreren voor een testafname.

Toch stelt de GGC vast de meeste mensen die zich laten testen, zich nog zonder eerst aan te melden naar een testcentrum begeven. Dit fenomeen draagt bij aan een extra overbelasting van administratief werk voor het personeel van de Brusselse testcentra en dat moet absoluut vermeden worden. Omwille van de hoge besmettingsgraad, zijn ze namelijk al overbelast.

De GGC herinnert de Brusselaars eraan dat een testafname inplannen zeer makkelijk kan via het platform brussels.testcovid.be. Om je aan te melden en online een afspraak in te plannen, heb je als gebruiker rijksregisternummer, een voorschrift van de huisarts of een CTPC-activeringscode nodig. Het systeem verwerkt vooraf alle nodige administratieve informatie om de test ter plaatse vlot te laten verlopen.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) is de Brusselse administratie die verantwoordelijk is voor de opsporing en preventie van epidemieën en de uitvoering van het gezondheidsbeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , coronatestcentra , coronatestcentrum , testcentra , GGC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni