Politiewagen bekogeld met molotovcocktail: politievakbond veroordeelt toenemend geweld

Politie bekogeld met molotovcocktails bij Anneessens

ADD
© BRUZZ
07/02/2022

De politievakbond VSOA heeft op Facebook een video gedeeld waarop te zien is hoe enkele personen een voorbijrijdende politiewagen bekogelen met een molotovcocktail vlakbij het Anneessensplein.

“Na twee schietpartijen de afgelopen week is er in de buurt van het Anneessensplein in het centrum van Brussel verhoogd politietoezicht”, dat schrijft de politievakbond. “Dit wordt opnieuw niet gesmaakt door de Brusselse jongeren die onze politiepatrouilles bestoken met molotovcocktails”, klinkt het bij de beelden.

Een van de schietpartijen waar de vakbond naar verwijst dateert van afgelopen dinsdag, 2 februari. Daarbij raakten twee personen zwaargewond nadat ze, op een speeltuin, werden beschoten door twee individuen. De politie verspreidde eerder deze week al een opsporingsbericht. Beide slachtoffers zijn ondertussen buiten levensgevaar.

Maar de politie laat alvast weten dat er momenteel nog geen linken zijn gelegd tussen de schietincidenten en de feiten op de video. De politie wilt benadrukken dat zolang het verband tussen de twee niet is bewezen er best geen speculaties worden geuit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni