Politie beschoten met vuurwerkpijlen in de Marollen

Updated: 31-08-2020 - 16:30

Een politiepatrouille van Brussel-Hoofdstad-Elsene kreeg zondagavond rond kwart voor elf een aantal vuurwerkpijlen naar het hoofd geschoten. Dat gebeurde ter hoogte van de Nieuwlandstraat in de Marollen. Niemand raakte gewond. De verdachte is nog niet opgepakt.

Dat schrijft La Capitale en wordt aan BRUZZ bevestigd door politiecommissaris Olivier Slosse van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

"Onze ploeg was ter plaatse voor een 101-oproep in een woning in de buurt. Een andere patrouille bleef buiten de zaak wat in het oog houden", zegt Slosse. "Die agenten hebben gemerkt dat een persoon doelgericht met vuurpijlen in hun buurt gooide. Niemand is gekwetst en er is geen schade veroorzaakt, maar ze hebben wel een proces-verbaal opgesteld om die persoon te identificeren."

Momenteel is er nog geen spoor van de verdachte. Het zou gaan om één persoon die vanop een afstand van ongeveer twintig meter twee vuurpijlen in de richting van de politie gooide. "Er zijn sporen van twee kartonnen verpakkingen gevonden, waaruit we kunnen afleiden dat het geen enorme pijlen waren, maar het gaat alleszins om een poging om iemand te kwetsen", zegt Slosse. "Het kan niet door de beugel dat we beschoten worden terwijl we ter plaatse zijn om een slachtoffer te helpen. Bovendien mag je nooit vuurwerk afschieten zonder toestemming van de lokale overheid."

Het gooien van vuurpijlen naar politieagenten gebeurde in Frankrijk al vaker, maar in Brussel is het nog niet gebeurd, zegt Slosse. "Behalve misschien tijdens nieuwjaarsnacht", aldus de politiecommissaris. De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene is niet de enige die de voorbije week al te maken kreeg met agressie. Ook in Ganshoren werd de politie de afgelopen dagen al bekogeld met glazen flessen, net als de brandweer in Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?