Politie ontmoet familie van aan Beekkant doodgeschoten jongeman

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Politiezone Brussel-West (themabeeld)

De korpschef van politiezone Brussel West, vier leden van de anti-banditismebrigade en burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS) werden uitgenodigd door de familie van Dion. De ouders van de 20-jarige jongeman die op 18 april doodgeschoten werd aan Beekkant wilden de politie bedanken voor haar tussenkomst.

De vier leden van de brigade waren als eerste ter plaatse. Ze verleenden onmiddellijk eerste hulp en begonnen met de reanimatie in afwachting van de ziekenwagen. Ondanks de snelle interventie overleed Dion ter plaatse aan zijn verwondingen.

Door de politie uit te nodigen om samen de vasten te breken, wilden de ouders van Dion haar bedanken voor de poging hun zoon te redden. Er waren ook een vijftigtal jongeren aanwezig. Zij wilden op hun beurt de politieagenten van de anti-banditismebrigade bedanken.

“Sommigen van hen waren er bij die avond. Ze begrijpen nu dat we ook levens kunnen redden,” zegt een van de leden van de brigade. “Het was heel ontroerend om deze maaltijd met hen te delen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?