© PhotoNews | Twee verdachten werden na hun arrestatie ter beschikking gesteld van het parket. Dat vorderde een onderzoeksrechter.

Politie pakt cocaïnedealer op en vindt verborgen ruimte in wagen

© Chris Verhaeghe
28/02/2022

De recherche van de lokale politie van Brussel heeft drie verdachten opgepakt omdat ze zich zouden bezighouden met cocaïnehandel. Bij een huiszoeking troffen speurders naast drugs en cash geld ook een wagen aan waarin een verborgen ruimte was gebouwd. Die was bedoeld om de cocaïne te verstoppen tijdens het transport.

"Het gaat om een dossier dat al enkele maanden werd opgevolgd door de sectie Drugs en met de huiszoekingen op 22 februari een doorbraak kende,” meldt een woordvoerder van de politie. "De speurders waren al een tijdje op de hoogte dat er cocaïne verkocht werd op het grondgebied van Brussel en legde het netwerk bloot. Zo kwamen ze uit bij de hoofdverdachte die woonachtig is te Anderlecht.

Verborgen ruimte in transportwagen

De man werd opgepakt, net als zijn loopjongen en nog een derde verdachte. "Bij die eerste verdachte werd 462 gram cocaïne aangetroffen en 10.000 euro cash geld, net als enkele gsm’s die gebruikt werden om de verkopen te regelen. Er werden eveneens twee voertuigen in beslag genomen. In een van die voertuigen was een verborgen ruimte ingebouwd om de drugs te verstoppen tijdens het transport.”

Twee verdachten werden na hun arrestatie ter beschikking gesteld van het parket. Dat vorderde een onderzoeksrechter. Ze werden beiden in verdenking gesteld van verkoop van verdovende middelen in het kader van een vereniging. Een van hen werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst en zit in de cel. De tweede werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie