Politie sluit twee horecazaken voor schending van coronamaatregelen

© Kevin Van den Panhuyzen
| In de cafés die het sluiten werden opgelegd waren veel te veel klanten aanwezig om in de beschikbare ruimte voldoende sociale afstand te bewaren. Het personeel droeg ook geen mondmasker. (archiefbeeld)

De Brusselse lokale politie heeft zondagavond twee horecazaken moeten sluiten waar de coronamaatregelen niet werden nageleefd. In beide zaken waren te veel klanten aanwezig voor de beschikbare ruimte. De aanwezigen respecteerden ook de sociale afstand niet. In één zaak waren zelfs mensen aan het dansen, terwijl in een ander deel het personeel geen mondmasker droeg.

"In de eerste horecazaak zijn onze ploegen rond 20u30 moeten tussenkomen," zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "Daar waren de mensen echt op elkaar gepakt en waren er mensen aan het dansen. De aanwezigen respecteerden de sociale afstand ook totaal niet. In totaal waren er 162 mensen aanwezig.

De tweede interventie vond omstreeks 22u30 plaats, aldus de politiewoordvoerster. "Daar waren er 160 mensen aanwezig in de zaak en op het terras. De sociale afstand werd niet gerespecteerd en een deel van het personeel droeg geen mondmasker. In beide gevallen is een proces-verbaal opgesteld die nadien zijn overgemaakt aan het Brusselse parket."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?