Politie vat bende fietsendieven en zoekt rechtmatige eigenaars

Een van de gestolen fietsen.

Maar liefst 39 fietsen trof de Brusselse politie aan toen het een bende fietsendieven vatte. De rechtmatige eigenaars kunnen zich melden bij de politie. De tweewielers werden door de bende aangeboden op tweedehandssites.

Op 14 januari trof de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene de 39 fietsen aan bij een huiszoeking, schrijft Het Nieuwsblad. Die volgde op een melding van een burger die zijn gestolen fiets in november vorig jaar aantrof op een tweedehandssite.

Bij de huiszoeking werden ook meerdere verdachten gearresteerd. Zij werden na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Het Brusselse parket laat weten dat het onderzoek nog steeds loopt en dat het hoopt alle eigenaars van de fietsen te kunnen identificeren.

Fietsendiefstal is een groot probleem in Brussel. Burgemeester Philippe Close (PS) zei gisteren nog op Twitter dat hij zich dat realiseert en dat de politie het probleem ernstig neemt.

Om een gestolen fiets gemakkelijker te kunnen terugvinden, is onder meer het initiatief mybike.brussels opgezet. Sinds het initiatief twee jaar geleden werd opgestart, registreerden al meer dan 11.000 mensen er hun fiets. Via een persoonlijke sticker is een rechtmatige eigenaar van een gestolen fiets gemakkelijk terug te vinden.

Om een fiets zonder sticker terug te kunnen vinden, is iets meer geluk nodig. Mocht je een van de fietsen die de politie terugvond herkennen op de foto, dan kun je met hen contact opnemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?