Politie versterkt controles op maatregelen vanaf het weekend

© PhotoNews
| De politie zal strikt controleren in het Ter Kamerenbos (archiefbeeld).

Nieuwe maatregelen, nieuwe politiecontroles. De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene zal dit weekend aanwezig zijn in de parken en op drukke plaatsen. Onder meer met ruiters en een drone.

Politiewoordvoerster Ilse Van de Keere benadrukt dat de controles niet nieuw zijn. "Wij focussen al een hele tijd op de plaatsen waar veel volk samenkomt, dat verandert niet", zegt zij. Vanaf zaterdag mogen mensen opnieuw maximaal met vier personen tegelijk samenkomen. Momenteel mag dat nog met tien.

"Wij hebben aan onze verschillende afdelingen gevraagd om na te gaan welke plaatsen belangrijk kunnen zijn in het kader van de nieuwe maatregelen. Daar zullen we versterkt controleren", zegt Van de Keere. Er is reservepersoneel voorzien om tussen te komen indien nodig. "Alles hangt af van wat zich zal voordoen. Op bepaalde plaatsen zullen ruiters te zien zijn en we blijven mensen inzetten op de gekende plaatsen, zoals het Ter Kamerenbos." Sinds een paar weken is de politiedrone ook weer aanwezig in enkele parken. Die drone kondigt de coronamaatregelen af, bij wijze van sensibilisering.

"We gaan de mensen altijd eerst vragen om de maatregelen te respecteren, zoals het dragen van een mondmasker en voldoende afstand bewaren", zegt Van de Keere. Boetes volgen pas in tweede instantie.

De politiezone Noord heeft geen locaties bepaald om versterkte controles uit te voeren, maar ze houden de vinger aan de pols bij de gemeenten. "Wij zullen onze patrouilles richten op basis van onze politie-informatie en onze partnerschappen met de gemeentelijke diensten", zegt woordvoerster Audrey Dereymaeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?