Politiediensten verzekeren verscherpte grenscontroles

© PhotoNews
| 20 maart 2020: de spoorwegpolitie in het Zuidstation controleert burgers tijdens de lockdown om verdere verspreiding van het coronavirus (covid-19) tegen te gaan.

De wegpolitie, spoorwegpolitie en scheepvaartpolitie blijven de controles uitvoeren zoals ze dat al een tijdje doen, maar ze gaan die vanaf vrijdag versterken. Reizigers per trein, vliegtuig en boot die uit het buitenland komen, zullen systematisch gecontroleerd worden in functie van de nieuwe quarantaineregels.

Belgen die terugkeren uit een rode zone moeten vanaf donderdag verplicht in quarantaine. Die kan pas worden beëindigd na een negatieve test op dag zeven. Dat heeft het Overlegcomité woensdag beslist. Sinds 25 december wordt al een negatieve test geëist van buitenlanders die naar ons land reizen.

De wegpolitie zal willekeurige controles uitvoeren op de wegen aan de grens. De spoorwegpolitie zal eenzelfde soort controles uitvoeren in stations waar internationale lijnen passeren, terwijl de luchtvaartpolitie extra controles zal uitvoeren op de luchthavens.

"De federale politie zal streng toezien op het invullen van het Passenger Locator Form (PLF). En wie uit een rode zone terugkeert, zal een negatieve test moeten voorleggen", klinkt het bij de federale politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?